Enllaç per signar el manifest

 

 • Volem un compromís de les institucions que garanteixi la sostenibilitat de les arts escèniques a Catalunya.
 • Volem fer arribar al nostre públic aquest canvi de paradigma i que el públic senti seu tot allò que fem, perquè entenem el teatre com una part indispensable de la vida en la societat
 • Volem que es revisin i es democratitzin els models culturals opacs que toleren i fomenten la pràctica del nepotisme, l’amiguisme i l’abús de poder.
 • Volem formar part activa en el replantejament dels equipaments culturals nacionals i municipals, per exemple, les Fàbriques de Creació i el Teatre Arnau.
 • Volem un replantejament de la distribució de fons públics en les arts escèniques.
 • Volem construir una nova relació amb les sales de teatre públiques i privades.
 • Volem treballar junts per la dignificació de la nostra feina; per l’abolició de les temporades a percentatge de taquilla, dels contractes amb clàusules abusives i de la precarització de la cultura, entre d’altres.
 • Volem trobar solucions que afavoreixin els processos de recerca i de creació sense subjugar la qualitat artística als condicionants i temps que el mercat imposa.
 • Exigim la rebaixa urgent de l’IVA cultural fins a un màxim del 4%

Presentació de la campanya 70/30 i  l’objectiu final del catxet.

 

 • La campanya 70/30 es una iniciativa que te per objectiu aconseguir unes condicions laborals dignes i sostenibles  en el sector de les arts escèniques per a totes les companyies de teatre, no nomes per aquelles les companyies adscrites al Col·lectiu.
 • El Col·lectiu de Companyies de Teatre Independent de Catalunya,  és una associació de 54 companyies i més de 200 professionals (incloent directors/es, dramaturgs/gues, escenògrafs/es i actrius i actors) i que te com a objectiu principal assolir un canvi en el model cultural actual que garanteixi la sostenibilitat de les arts escèniques a Catalunya.
 • Per assolir aquest objectiu, el Col·lectiu està en contacte actiu amb les institucions a diferents nivells (associacions veïnals,  Ajuntament i Generalitat) i participa actualment en l’elaboració del Pla Integral del Teatre.
 • En l’aspecte econòmic defensem el dret de les companyies adherides a la present campanya a treballar a catxet a les sales de teatre professionals, entenent per catxet el cost d’exhibició de l’espectacle contractat per la sala i que inclou els conceptes de salaris, material fungible, transport, amortització de producció, bugaderia, manteniment, comunicació, etc.
 • Des de fa més d’un any El Col·lectiu ha activat la campanya del 70/30 (només com una solució temporal de mínims i com a transició per arribar al catxet)  que contempla acceptar treballar a taquilla a una sala de teatre professional rebent com a mínim un percentatge del 70% de la recaptació.

D’aquesta manera, cap de les companyies i professionals adherides al Col·lectiu acceptarà treballar per unes condicions inferiors a les esmentades.

 

 • Si la sala accepta les condicions de 70/30, El Col·lectiu es compromet a difondre i publicitar pels mitjans al seu abast que la sala esta participant activament per aconseguir millorar les condicions del sector.

RETORNA EL TEATRE ARNAU

Un projecte artístic  i comunitari que recupera l’ànima de l’últim teatre de barraca de Catalunya.

El Col·lectiu ha format part de tot el procés participatiu perquè l’Arnau no deixes de ser un teatre; conjuntament amb veïnes i veïns del barri de Poble Sec, Sant Antoni i Raval i 51 entitats més vam aconseguir fa dos anys que el Teatre Arnau continues sent un Teatre.

I vam posar en marxa l’Arnau Itinerant una programació itinerant en els tres barris fins que la seu no estigui rehabilitada , una oficina tècnica, una oficina de comunicació, una assemblea creadora i gestora i el finançament de l’Institut de Cultura de Barcelona i l’Ajuntament.

 

 • UN TEATRE NÒMADA L’Arnau Itinerant és un teatre sense seu, que ha començat a funcionar aquest 2018 mentre duren les obres de rehabilitació de l’edifici històric de l’Arnau. “El fet de no tenir seu és una oportunitat artística que ens permet imaginar nous formats i posar el focus en el contingut en lloc del continent”, defensen les impulsores del projecte cultural, que té el suport de l’Ajuntament de Barcelona.
 • UN TEATRE ARRELAT el que fa peculiar al nou Teatre Arnau és que l’equipament és de titularitat municipal i la gestió és comunitària.
 • UN TEATRE QUE EXPERIMENTA L’Arnau Itinerant és un teatre on no només s’hi farà teatre: vol ser un banc de proves vivencial, on s’experimenten altres maneres de crear i de gestionar. El compromís, la cooperació i la militància formen part de l’ADN dels projectes programats aquest .La creativitat, la interculturalitat i l’economia solidària i social són alguns dels puntals del projecte cultural i artístic, que treballa en xarxa amb desenes d’entitats.
 • UN TEATRE QUE DIGNIFICA La prioritat de l’Arnau Itinerant no és omplir butaques, sinó treballar en propostes teatrals on les condicions laborals dels i les professionals siguin dignes. La comunitat que impulsa el nou teatre defuig de la cultura com a recurs econòmic i l’abraça com a eina de transformació social.

Arnau 2018       Arnau 2019

 

Web de l’Arnau