Presentació de la campanya 70/30 i  l’objectiu final del CATXET.

 

La Comissió 70/30 té per objectiu aconseguir una remuneració adequada, justa i digna per l’exhibició dels espectacles teatrals, considerant el caixet de temporada com la millor fórmula per assolir-lo.

Per facilitar la transició al caixet des del model de remuneració predominant en el que les sales ofereixen a les companyies menys del 60% del taquillatge de l’espectacle, es va decidir establir una primera fase en la que les companyies exigirien com a mínim el 70% del taquillatge.

Actualment la Comissió està treballant en l’elaboració del model de caixet de temporada.

  • La campanya 70/30 es una iniciativa que te per objectiu aconseguir unes condicions laborals dignes i sostenibles  en el sector de les arts escèniques per a totes les companyies de teatre, no nomes per aquelles les companyies adscrites al Col·lectiu.
  • En l’aspecte econòmic defensem el dret de les companyies a treballar a catxet a les sales de teatre professionals, entenent per catxet el cost d’exhibició de l’espectacle contractat per la sala i que inclou els conceptes de salaris, material fungible, transport, amortització de producció, bugaderia, manteniment, comunicació, etc.

 

D’aquesta manera, cap de les companyies i professionals adherides al Col·lectiu acceptarà treballar per unes condicions inferiors a les esmentades.

 

  • Si la sala accepta les condicions de 70/30, El Col·lectiu es compromet a difondre i publicitar pels mitjans al seu abast que la sala esta participant activament per aconseguir millorar les condicions del sector.

RETORNA EL TEATRE ARNAU

Un projecte artístic  i comunitari que recupera l’ànima de l’últim teatre de barraca de Catalunya.

El Col·lectiu ha format part de tot el procés participatiu perquè l’Arnau no deixes de ser un teatre; conjuntament amb veïnes i veïns del barri de Poble Sec, Sant Antoni i Raval i 51 entitats més vam aconseguir fa dos anys que el Teatre Arnau continues sent un Teatre.

I vam posar en marxa l’Arnau Itinerant una programació itinerant en els tres barris fins que la seu no estigui rehabilitada , una oficina tècnica, una oficina de comunicació, una assemblea creadora i gestora i el finançament de l’Institut de Cultura de Barcelona i l’Ajuntament.

 

  • UN TEATRE NÒMADA L’Arnau Itinerant és un teatre sense seu, que ha començat a funcionar aquest 2018 mentre duren les obres de rehabilitació de l’edifici històric de l’Arnau. “El fet de no tenir seu és una oportunitat artística que ens permet imaginar nous formats i posar el focus en el contingut en lloc del continent”, defensen les impulsores del projecte cultural, que té el suport de l’Ajuntament de Barcelona.
  • UN TEATRE ARRELAT el que fa peculiar al nou Teatre Arnau és que l’equipament és de titularitat municipal i la gestió és comunitària.
  • UN TEATRE QUE EXPERIMENTA L’Arnau Itinerant és un teatre on no només s’hi farà teatre: vol ser un banc de proves vivencial, on s’experimenten altres maneres de crear i de gestionar. El compromís, la cooperació i la militància formen part de l’ADN dels projectes programats aquest .La creativitat, la interculturalitat i l’economia solidària i social són alguns dels puntals del projecte cultural i artístic, que treballa en xarxa amb desenes d’entitats.
  • UN TEATRE QUE DIGNIFICA La prioritat de l’Arnau Itinerant no és omplir butaques, sinó treballar en propostes teatrals on les condicions laborals dels i les professionals siguin dignes. La comunitat que impulsa el nou teatre defuig de la cultura com a recurs econòmic i l’abraça com a eina de transformació social.

Arnau 2018       Arnau 2019

 

Web de l’Arnau 

Pla integral de teatre

El Col·lectiu de Companyies de Teatre Independent de Catalunya, és una associació de més de 67 companyies i més de 230 professionals (incloent directors/es, dramaturgs/gues, escenògrafs/es i actrius i actors) i que te com a objectiu principal assolir un canvi en el model cultural actual que garanteixi la sostenibilitat de les arts escèniques a Catalunya.

Per assolir aquest objectiu, el Col·lectiu està en contacte actiu amb les institucions a diferents nivells (associacions veïnals, Ajuntament de Barcelona i Generalitat) i participa actualment en l’elaboració del Pla Integral del Teatre.