Comunicat del dia mundial del teatre 2020

with No hi ha comentaris

Avui, Dia Mundial del Teatre, volem afegir-nos a les mostres de suport a totes les persones que no s’han pogut confinar perquè estan treballant per sortir d’aquesta crisi el més aviat possible, especialment aquelles que es troben a la base de les tasques essencials i que tenen menys visibilitat, menys reconeixement i menys retribució.

Des del Col·lectiu, des de la cultura de base, volem dir-vos que no hem deixat de treballar per la defensa dels drets humans des del nostre sector, la cultura, que és un dret fonamental, i des del teatre, que alhora, també és un bé comú. En aquests dies de recolliment i d’incerteses, moltes de nosaltres estem trobant en la cultura un refugi, una finestra i fins i tot un canal per seguir connectades com a comunitat, una cultura cohesionadora d’allò que som per damunt de tot, persones.

La cultura, és un dret humà fonamental i l’estem defensant com ho fem amb la salut, l’educació, la recerca científica i tècnica, la filosofia i totes les disciplines humanes que ens fan ser el que som.

La cultura, així com l’educació, són les eines més potents per desenvolupar un sentit crític que ens permet qüestionar les crisis, afrontar-les i superar-les amb solucions que no deixin ningú enrere. Ens permet continuar mostrant i practicant valors com el diàleg, la confiança, la diversitat, l’estima, que són els que donen algun sentit a la humanitat.

Defensant el teatre, defensem les persones. El teatre és un lloc de trobada físic, trobar-se als diversos espais on s’hi fa teatre enforteix i estimula a la comunitat, el teatre també és un punt de trobada, de pensament i de sentiments humans, que traspassa la proximitat física quan aquesta no és possible.

Aviat tornarem a trobar-nos i a omplir els teatres. Feliç Dia Mundial del Teatre.

#ompliremelsteatres #defensemlacultura

Leave a Reply