Entenem per companyies de teatre independents, tots aquells col·lectius estables que treballen en l’àmbit de les arts escèniques, desenvolupen la seva feina des del compromís amb la cultura de base i ho fan sense dependre de lògiques estrictament comercials.

L’assemblea de companyies de teatre independents, està formada per 52 col·lectius d’arreu de Catalunya. Reunim, aproximadament, 200 professionals que treballen en i per al creixement de les arts escèniques a Catalunya, en els àmbits de la creació i producció d’espectacles i de la recerca de nous llenguatges.

Ara fa 6 anys que ens reunim i desenvolupem iniciatives per fer front comú al maltractament que està patint el sector cultural en general i davant la precarietat insostenible que pateixen els treballadors i les treballadores de la cultura.

Teixim una xarxa d’acció i suport mutu entre companyies per passar del paradigma de la competència al de la col·laboració.
Som un agent sòlid capaç de jugar un paper actiu i d’interpel·lar directament les institucions per defensar propostes pròpies en política cultural.

Fem valer la nostra opinió sobre totes aquelles polítiques que les institucions han implementat sense tenir en compte la realitatdels treballadors i les treballadores de la cultura.

Plantegem les nostres iniciatives per defensar els nostres drets com a professionals de les arts escèniques. D’aquesta manera, estem defensant també el valor de la cultura en la societat i estem lluitant per la convivència de models culturals plurals i accessibles a tots els públics.

  • Volem un compromís de les institucions que garanteixi la sostenibilitat de les arts escèniques a Catalunya.
  • Volem fer arribar al nostre públic aquest canvi de paradigma i que el públic senti seu tot allò que fem, perquè entenem el teatre com una part indispensable de la vida en la societat
  • Volem que es revisin i es democratitzin els models culturals opacs que toleren i fomenten la pràctica del nepotisme, l’amiguisme i l’abús de poder.
  • Volem formar part activa en el replantejament dels equipaments culturals nacionals i municipals, per exemple, les Fàbriques de Creació i el Teatre Arnau.
  • Volem un replantejament de la distribució de fons públics en les arts escèniques.
  • Volem construir una nova relació amb les sales de teatre públiques i privades.
  • Volem treballar junts per la dignificació de la nostra feina; per l’abolició de les temporades a percentatge de taquilla, dels contractes amb clàusules abusives i de la precarització de la cultura, entre d’altres.
  • Volem trobar solucions que afavoreixin els processos de recerca i de creació sense subjugar la qualitat artística als condicionants i temps que el mercat imposa.
  • Exigim la rebaixa urgent de l’IVA cultural (el més alt de la zona euro) fins a un màxim del 4%

El Col·lectiu treballa amb la il·lusió d’aglutinar el màxim nombre de persones entorn d’aquests objectius i principis.

 

Vols formar part del Col·lectiu?        Firma el formulari d'adhesió